Wedstrijdturnen

Als je wil starten met wedstrijdturnen, kun je in overleg met Minke 3 proeflessen komen volgen bij een van onze turngroepen. Daarna overleggen we of je lid kunt worden van deze groep. Je hoeft nog niet fantastisch te kunnen turnen, als je bij ons wil komen turnen. We vinden het veel belangrijker dat je ervoor openstaat om te leren turnen en dat je gemotiveerd bent om je te blijven ontwikkelen.

Wij turnen in divisie 4 en 5, daar hoort uiteindelijk een bepaald niveau bij. We kijken daarom tijdens de proeflessen wel naar je leeftijd en de haalbaarheid van het wedstrijdniveau. Hierdoor komt het wel eens voor dat we je aanraden om te gaan gymmen in plaats van turnen.

Aanvullende afspraken

Bij het lidmaatschap van de turngroepen horen een aantal extra verplichtingen, die je bij de gym niet hebt. Lees deze goed door, voordat je besluit lid te worden.

 

Aanwezigheid
wedstr2020.jpg

Bij de trainingen geldt een aanwezigheidsplicht. We verwachten dat je er elke training bent en dat je je met reden afmeldt wanneer je niet komt. We maken een planning per turnster waarin wij in stappen per week naar het wedstrijdniveau toewerken. Wanneer je een training mist, mis je soms belangrijke leerstof en moeten wij onze planning herzien. Als je toch een keer niet kunt, is afmelding met vermelding van reden verplicht. Dit kan via WhatsApp bij Minke. Als het erg vaak niet lukt om aanwezig te zijn, overleggen we of het misschien beter is om terug te stromen naar minder trainingsmomenten of naar de gym.

Extra kosten en verplichtingen

- Vanaf de leeftijd waarop je start met officiële wedstrijden (in seizoen 2021-2022: geboortejaar 2012 en eerder) ben je verplicht een wedstrijdturnpakje van de vereniging aan te schaffen. Dit pakje kost ongeveer € 55,- en mag alleen tijdens wedstrijden en uitvoeringen worden gedragen. Je kunt meestal zo'n drie jaar met een pakje doen en het is ook mogelijk om het pakje in termijnen te betalen. Soms kunnen we ook regelen dat je voor een lager bedrag een gebruikt pakje kunt overnemen van een turnster die gestopt is, of kunnen we doorschuiven met maten wanneer je pakje te klein wordt. Het pakje is jouw eigendom, maar ga er zorgvuldig mee om en volg het wasvoorschrift nauwkeurig op. Zo blijven we er als team samen stralend uitzien op de wedstrijden. 
 

- Deelnemen aan wedstrijden is verplicht vanaf het jaar waarin je 10 wordt. Het inschrijfgeld voor de reguliere wedstrijden zit bij de contributie inbegrepen. Inschrijfgeld voor andere wedstrijden (zoals toestelkampioenschappen) moeten via een machtiging apart betaald worden. Deelname aan deze extra wedstrijden is een keuze en niet verplicht.

- Je bent verplicht om mee te doen aan inzamelacties vanuit de vereniging (zoals de Grote Club Actie), wanneer deze georganiseerd worden. Door de hoge kosten voor leiding, materialen, wedstrijden etc. zijn de turngroepen erg duur voor een vereniging, daarom verwachten we van onze turnsters hierin een stukje extra inzet.

 

Stoppen met turnen

Als je wil stoppen met turnen, kun je zonder extra kosten opzeggen vanaf 10 april, tot en met 9 september (opzeggen voor de 10e van een maand betekent dat je vanaf de volgende maand wordt afgemeld.) Stop je na 9 september en voor 10 april en ben je ingeschreven voor wedstrijden? Dan brengen we een nabetaling van € 30,- in rekening voor de gemaakte inschrijfkosten. Is er een bijzondere situatie, zoals ziekte of blessure, waardoor turnen niet meer lukt, dan kunnen we hier in overleg met de leiding een uitzondering op maken.