top of page

Wedstrijdturnen

Als je wil starten met wedstrijdturnen, kun je in overleg met de leiding 3 proeflessen komen volgen bij een van onze turngroepen. Daarna overleggen we of je lid wilt en kunt worden van deze groep. Je hoeft nog niet fantastisch te kunnen turnen, als je bij ons start met turnen. We vinden het belangrijker dat we in de proeflessen vooruitgang zien en dat je gemotiveerd bent om je te blijven ontwikkelen.

Omdat we op wedstrijden uitkomen in een bepaal teamniveau, kijken we tijdens de proeflessen wel naar je leeftijd en de haalbaarheid van het wedstrijdniveau. Hierdoor komt het wel eens voor dat we je aanraden om (eerst) te gaan gymmen in plaats van turnen, of om het gymmen en turnen te combineren. 

wedstr2020.jpg

Aanvullende afspraken

Bij het lidmaatschap van de turngroepen horen een aantal extra verplichtingen, die je bij de gym niet hebt. Lees deze goed door, voordat je besluit lid te worden.

 

Aanwezigheid

We verwachten dat je in principe elke reguliere turnles aanwezig bent. We bereiden elke training voor en maken een planning per turnster, waarin wij stapsgewijs naar het wedstrijdniveau toewerken. Met name voor de turnsters die wedstrijden turnen, is het van belang dat er zo min mogelijk lessen gemist worden. Als je toch een keertje niet kunt, is afmelding met vermelding van reden verplicht (via WhatsApp bij Minke). Als het vaak niet lukt om aanwezig te zijn, overleggen we of het misschien beter is om minder trainingsmomenten per week te turnen, of te gaan gymmen. 

Extra kosten en verplichtingen

- Vanaf de leeftijd waarop je start met officiële wedstrijden (in seizoen 2022-2023: geboortejaar 2013 en eerder) ben je verplicht een wedstrijdturnpakje van de vereniging aan te schaffen. Dit pakje kost ongeveer € 55,- en draag je alleen tijdens wedstrijden en uitvoeringen. Je kunt meestal zo'n drie jaar met een pakje doen en het is ook mogelijk om het pakje in termijnen te betalen. Soms kun je in overleg voor een lager bedrag een pakje overnemen van een turnster die gestopt is, of kunnen we doorschuiven met maten wanneer je pakje te klein wordt. Het wedstrijdpakje is jouw eigendom, maar ga er zorgvuldig mee om en volg het wasvoorschrift nauwkeurig op. Zo blijven we er als team samen stralend uitzien op de wedstrijden. 
 

- Deelnemen aan wedstrijden is verplicht vanaf het jaar waarin je 10 wordt. Hierbij wordt het tweede kalenderjaar van het seizoen gerekend. Dus: degenen die in 2023 10 worden, starten in seizoen 2022-2023 met wedstrijden. Het inschrijfgeld voor de wedstrijden zit bij de contributie inbegrepen. 

- Je bent verplicht om mee te doen aan inzamelacties vanuit de vereniging (zoals de Grote Club Actie), wanneer deze georganiseerd worden. Door de hoge kosten voor leiding, materialen, wedstrijden etc. zijn de turngroepen duur voor een vereniging, daarom verwachten we van onze turnsters hierbij een stukje inzet.

 

Stoppen met turnen

Als je wil stoppen met turnen, kun je in principe maandelijks opzeggen. Zeg je voor de 10e van de maand op, dan verwerken we de afmelding nog in dezelfde maand. Vanaf de maand daarna ben je dan afgemeld (afmelden op 9 juli betekent per 1 augustus uitgeschreven).

Stop je, terwijl je al bent ingeschreven voor wedstrijden, dan vragen we je (ouders/verzorgers) een naheffing te betalen van € 25,-. De vereniging heeft dan namelijk al kosten gemaakt voor jou, deze worden normaal gespreid over een jaar betaald in de contributie. De wedstrijdinschrijving wordt altijd eind september gedaan. 
Is er een bijzondere situatie, zoals ziekte of blessure, waardoor turnen niet meer lukt, dan kunnen we hier in overleg met de leiding een uitzondering op maken. 

 

bottom of page