top of page

Blessures

Tijdens de trainingen besteden we veel aandacht aan een goede warming-up, dosering van inspanning en correcte technieken om landingen op te vangen. Zo proberen we om blessures en overbelasting zoveel mogelijk te voorkomen.

Mochten er specifieke klachten zijn, houdt u ons hier dan van op de hoogte. We kunnen trainingen aanpassen en oefeningen indien nodig op een ander niveau aanbieden. Bij langdurige aanhoudende klachten, raden wij aan naar een sportarts of fysiotherapeut te gaan en te onderzoeken waar de klachten vandaan komen. Wij richten onze trainingen zo in, dat onze turnsters ze pijnvrij moeten kunnen volgen (hierbij telt af en toe spierpijn na de training, niet mee 😉).

 

Wij raden het af om zonder raadpleging van een arts of fysiotherapeut te starten met het dragen van bandages of intapen, of deze onnodig lang te blijven dragen. Door verkeerd gebruik of verkeerd materiaal, kan dit juist averechts werken.

Helaas kan het toch gebeuren dat een turnster geblesseerd raakt. In overleg met ouders en/of huisarts/fysiotherapeut kijken wij samen per blessure of we door kunnen trainen of dat er rust gehouden wordt. Soms kan er bijvoorbeeld wel op bepaalde toestellen met een aangepast programma getraind worden. Bij langdurige blessures kunnen we het lidmaatschap ‘bevriezen’ zodat u de contributie niet door hoeft te betalen.

ellenspagaatsprong.jpg
bottom of page